Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: , torek, 11. avgust 2015, ogledov: 6383

Janez Brojan kandidat za ime tedna na Valu 202

Janez Brojan je eden izmed najstarejših še aktivnih gorskih reševalcev v Sloveniji. Je prejemnik kipca Civilne zaščite za življensko delo za posebne zasluge in izjemne dosežke, prejel je tudi mednarodno nagrado za solidarnost v gorah ter vrsto drugih odlikovanj za prostovoljno delo. Je tudi avtor filma Gorski reševalci v Kraljestvu Zlatoroga.

Kandidati za novo Ime tedna:

Slavica Remškar, urednica Cicibana, najstarejše slovenske revije za otroke, ki letos praznuje 70. rojstni dan. Do danes je najmlajše bralce razveselilo že okoli 800 številk, ki so jih v tem obdobju soustvarjali številni sodelavci in vrhunski avtorji, vselej pa so do besede prišli tudi otroci. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Peter Čvan, sadjar z domačije Grčin iz Podvina pri Polzeli, ki je za motni sok mama Jabolčnik in biojabolčni sok na prestižnem ocenjevanju vrhunske hrane in pijače v Londonu, prejel črn in zlat znak odličnosti, Great Taste 2015. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Janez Brojan, alpinist in gorski reševalec iz Mojstrane, ki vsako leto sodeluje pri obnovi Aljaževega stolpa in dogodkih, povezanimi z njim. Je tudi avtor filma Gorski reševalci v Kraljestvu Zlatoroga Leta 1991 je izobesil slovensko zastavo na vrhu Triglava in s tem simbolnim dejanjem dokončno zakoličil Triglav kot osrednji simbol Slovenstva. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919).

S poslanim sporočilom SMS prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudi finančni in socialni stiski. 

Vir: PZS  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020