Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 9. marec 2015, ogledov: 6662

Memorial 2015

V nedeljo, 8. marca, smo gorski reševalci postaje Celje organizirali tradicionalno tekmovanje v turnem smučanju. Letos je tekmovanje štelo za državno prvenstvo v dvojicah. Odlične snežne razmere, začinjene z kičastim vremenom, so omogočile izpeljavo dirke v pristnem gorskem okolju Savinjskih Alp.
Po startu na smučeh v Logarskem kotu smo tekmovalci nadaljevali po cesti do slapa Rinka. Naprej s smučmi na nahrbtniku po planinski poti nad izvir Savinje, nadaljevanje pa spet na smučeh mimo zavetišča GRS Celje na Okrešlju. Smučina nas je peljala nad Zaspanim hribom, pod stenami Turske gore in Rink, do Trihterja. V nekaj okljukih preko njegove strmine dalje v Mrzli dol in peš na najvišjo točko tekme - Savinjsko sedlo (2001m).

20140308_GRSCelje_memorial01

Začetni strmi spust se je kmalu polegel in v senčnih pobočjih Mrzlega dola smo lahko okusili tudi nekaj pršiča. Časa za uživanje tako ni bilo in noge so kar preveč pekle. V Trihterju je bilo že fajn zvoženo, nižje pa se je začela pojavljati predirajoča skorja. Zoprno, vendar za vse enako. Večina tekmovalcev je doživela kakšen padec, na srečo vseh brez hujših posledic. Na Okrešlju je bil cilj za rekreativce, mladince in dekleta, ostali pa kože na smuči in še 200 višincev na Kopico. Zadnjo tretjino po strmem žlebu peš, nato pa spust po »ta fajni« skorji v cilj.

20140308_GRSCelje_memorial02
Tekmovanje na Okrešlju velja za najbolj (težko, lepo, gorsko, ...) tekmo v Sloveniji in tudi letos je s svojimi 1300 višinskimi metri, lepim vremenom in s »ta pravimi« tekmovalci in organizatorji opravičila ta pričakovanja.

20140308_GRSCelje_memorial04

Zahvala za odlično izpeljano tekmo gre GRS moštvu postaje Celje, članom AO Celje in osebju kmečke hiše Ojstrica.

besedilo: Matej Špeh

vse foto: Hans

vir: www.grs-celje.org ( kjer najdete tudi rezultate in fotogalerijo)

 
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020