Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 8. julij 2013, ogledov: 9821

Mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov na Platku

4. in 5. julija 2013 je na Platku (smučišče nad Reko, Hrvaška) potekala vaja vodnikov reševalnih psov, na kateri so sodelovali člani gorskih reševalnih služb Hrvaške, Slovenije, Italije in Avstrije. Cilj vaje je bilo preverjanje usposobljenosti vodnikov in njihovih psov na težje dostopnih gozdnatih terenih.

Srečanje in vajo so organizirali člani HGSS (Hrvaška gorska služba spašavanja - postaja Reka), na vaji je sodelovalo skupaj 10 vodnikov reševalnih psov in 6 članov HGSS, ki so bili v vlogi markirantov in hkrati vodje vaje.

Na terenski vaji s predpostavko iskanja treh pogrešanih planincev, ki so se peš po planinski poti povzpeli s smučišča na Platku na vrh Snježnika in sestopili po drugi markirani poti proti izhodišču, so vodniki morali s pomočjo GPS navigacije in ob pomoči reševalnega psa pregledati celotno območje ob planinski poti ter najti skrite markirante. Po zaključku je sledila še dodatna vaja s pregledom manjšega območja in iskanje namišljenega trupla (lutke), v kateri je bila nameščena posoda z biološkim tkivom.

Vaja je pokazala, da so slovenski vodniki reševalnih služb dobro usposobljeni in pripravljeni na delo v najtežjih pogojih.

Na vaji so sodelovali Kos Matjaž - GRS Tržič, Brajnik Grega - GRS Radovljica, Petek Marko - GRS Kamnik in Tonejec Matej - GRS Jezersko.

platak

platak2
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020