Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 1. julij 2013, ogledov: 12414

Kongres MoReSCE na Kopaoniku

V času od 27. do 29. junija je na Kopaoniku potekal prvi mednarodni kongres smučarskih centrov Centralne Evrope - MoReSCE (Mountain Resorts Summit Central Europe). V okviru panela namenjenega varnosti v gorah in na smučiščih so se predstavile reševalne službe iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Srečanje so organizirala  "Skijališta Srbije", "Center za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada"  in  Združenje hotelirjev Kopaonik, na njem pa so se zbrali politiki,  predstavniki  smučarskih  centrov Evrope, proizvajalci opreme potrebne za delo na smučiščih, načrtovalci smučišč, menedžerji, investitorji in predstavniki gorskih reševalnih služb iz regije.

Delo je bilo organizirano v sedmih tematskih sklopih, preko 30 govornikov je predstavilo svoje organizacije pred več kot 130 delegati iz 13 držav, več kot 15 ur predstavitev: s ciljem razvoja in napredka  turizma v Srbiji in drugod po svetu. V aktivnih diskusijah po vsakem panelu so prisotni z vprašanji in pobudami razvijali ideje, razpravljali o inovacijah in vlogi modernih tehnologij v razvoju smučarskih centrov.

V sklopu predstavitve gorskih reševalnih služb so udeležencem predstavili svoje delo  Milan Ivković, načelnik Gorske službe spasavanja Srbije, Ljubo Hansel, predstavnik Gorske reševalne zveze Slovenije in Josip Granić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

V svojih predstavitvah so predstavili dolgoletno sodelovanje služb GRS na področju bivše Jugoslavije  in  poudarili vlogo in pomen gorskih reševalcev pri reševanju na smučiščih in  smučarskih centrih, ter nujnost,  da države in turistične organizacije prepoznajo in sprejmejo te  službe kot enakopravne partnerje za izboljšanje varnosti na smučiščih in za vse vrste reševanj na  težko dostopnih mestih.

 


Povezava: http://gss.rs/cgblog/144/68/GSS-Srbije-na-kongresu-MoReSCE/

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020