Gorska reševalna zveza Slovenije


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, petek, 19. december 2014

Vaja reševanja iz žičnic na Mariborskem Pohorju

Člani društva GRS Maribor smo izvedli redno reševalno vajo iz žičnic na Mariborskem Pohorju. Na vaji so sodelovali še delavci upravljavca žičnice, gasilci JZPR Maribor, PGD Radvanje, reševalci NMP ZD Maribor in gostje - gorski reševalci iz Avstrije (ÖBRD Graz).
Skupaj nas je sodelovalo kar 60 udeležencev iz različnih reševalnih služb. Kot gostje so si vajo ogledali poveljnik štaba CZ MO Maribor A. Verlič, predsednik GRZS I. Potočnik in podpredsednik GRZS S. Rožič. Reševalci so vadili reševanje potnikov iz kabin Pohorske vzpenjače in potnikov iz sedežnice Poštela. V vznožju pa so delavci NMP ZD Maribor vodili obnovitveno usposabljanje iz nudenja prve pomoči - tema temeljni postopki oživljanja.

20141219_grs_maribor_vaja_zicnica_002

Udeleženci in gostje smo vajo ocenili kot uspešno preverjanje usposobljenosti ter opremljenosti reševalnih ekip za primer nesreče na žičniških napravah. Tako prostovoljni kot profesionalni sestavi reševalnih enot bomo v prihodnji zimi kos nepredvidenim dogodkom. Poudarek vaje je bil tudi na sodelovanju različnih enot sistema zaščite in reševanja v MO Maribor.

Besedilo in fotografije: Ljubo Hansel, načelnik Društva GRS Maribor

https://www.grzs.si/foto_prikazi.php?pid=237 15. 9. 2019