Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
MEDIJSKO SREDIŠČE GRZS    

Avtor/ica: GRZS, ponedeljek, 4. november 2019, ogledov: 446

Nova intervencijska vozila Gorske reševalne službe

Gorska reševalna zveza Slovenije bo iz rok ministra za obrambo g. Karla Erjavca prejela tri nova intervencija vozila.
Večja prepoznavnost turistično zanimivih lepot Slovenije v slovenski gorski svet privablja vedno več domačih in tujih ljubiteljev gora. Temu primerno se veča število gorskih nesreč. V zadnjih petih letih se je število nesreč v gorah, povečalo kar za 40%.
Za ponesrečene ljudi v gorah, čas neusmiljeno odloča o obstoju človeškega življenja, zato je zelo pomembno, da vrhunsko usposobljeni in tudi odlično opremljeni gorski reševalci, kar najhitreje prispejo do ponesrečenca, mu nudijo prvo pomoč in ga v najkrajšem možnem času predajo v nadaljnjo zdravniško oskrbo. Pri tem ne smemo pozabiti, da je reševanje v gorah nevarno tudi za same reševalce, ki s svojim nesebičnim poslanstvom, velikokrat tvegajo svoja življenja, zato je vrhunska usposobljenost in vrhunska oprema ključna, za hitro reševanje in oskrbo ponesrečenca ter tudi za varnost ponesrečencev in reševalcev samih.
Plod trdega dela in dobrega sodelovanja med Ministrstvom za obrambo, Upravo za zaščito in reševanje RS ter Gorsko reševalno zvezo, so tri nova intervencijska vozila znamke Toyota Hilux, ki jih bodo pri reševanju v gorah uporabljale GRS Celje, GRS Kranjska Gora in GRS Tržič. Za gorsko reševanje so ta nova vozila zelo pomembna pridobitev, saj bodo odločilno prispevala k hitrejši in kvalitetnejši oskrbi ponesrečenca in s tem pomembno izboljšala možnost preživetja v zahtevnih okoliščinah, kot so gorske nesreče.
Slavnostna predaja novih intervencijskih vozil bo danes, 4. 11. 2019, ob 13:00 uri, na sedežu Gorske reševalne zveze Slovenije, na Bleiweisovi 34, v Kranju.
Za dodatne vprašanja smo vam na voljo na e-naslovu: katarina.janjic@grzs.si

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med sporočili


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 
Medijsko središče GRZS
Kontaktna oseba

Jani Bele, predsednik KINFO
G 041 428 924 
janibele1@gmail.com


ali na info@grzs.si

OGLEJTE SI ŠE:

Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
Osnovni podatki o GRZS

Zadnja sporočila

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020