Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
MEDIJSKO SREDIŠČE GRZS    

Avtor/ica: GRZS, sreda, 30. november 2016, ogledov: 2770

Koledar Sklada Okrešelj GRZS in Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah 2016

V letu 2017 Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) obeležuje 20-obletnico od najhujše nesreče gorskih reševalcev v Sloveniji. V tragični nesreči se je pri helikopterski vaji v ostenju Turske gore nad Okrešljem smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev. Ob obletnici smo v GRZS pripravili koledar za leto 2017, ki skozi fotografije ponazarja raznoliko, a tudi nevarno delo, gorskih reševalcev.
Spoštovani mediji,
ob pričetku zime vas prosimo za pomoč pri širjenju obvestil v vaših medijih v zvezi s preventivnimi akcijami Gorske reševalne zveze Slovenije - tečaji in dnevi varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah. O akcijah vas bomo sproti obveščali, saj je to najboljši način za skrb in osveščanje obiskovalcev gora. Število nesreč iz leta v leto narašča, letos smo ponovno presegli lansko število gorskih nesreč, zato je dolžnost vseh nas, da znanje prenašamo na ljudi, saj se zavedamo, da je življenje neprecenljivo. Gorska reševalna zveza Slovenije in Planinska zveza Slovenije vse sile usmerjata v preventivne akcije. Naj vas ob tem še povabimo na skupno novinarsko konferenco GRZS in PZS, ki bo naslednji četrtek na sedežu PZS v Ljubljani. O podrobnostih vas seznanimo še do konca tedna.

V letu 2017 Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) obeležuje 20-obletnico od najhujše nesreče gorskih reševalcev v Sloveniji. V tragični nesreči se je pri helikopterski vaji v ostenju Turske gore nad Okrešljem smrtno ponesrečilo pet gorskih reševalcev.

Od takrat dalje Ustanova Sklad Okrešelj finančno pomaga otrokom gorskih reševalcev, ki se ponesrečijo pri reševalnem delu. V dvajsetih letih svojega delovanja je Sklad Okrešelj s štipendijami pomagal 15 otrokom ponesrečenih reševalcev.

Ob obletnici smo v GRZS pripravili koledar za leto 2017, ki skozi fotografije ponazarja raznoliko, a tudi nevarno delo, gorskih reševalcev. Na vas se obračamo s prošnjo, da v medijih razširite novico, koledar pa je lahko tudi lepo in predvsem dobrodelno darilo v vašem podjetju oz. medijski hiši. Možen je dotisk logotipa.

Hvala za vaše sodelovanje in v primeru, da vas pot zanese v gore, Varen korak.

Pripravil: Matjaž Šerkezi, KINFO GRZS

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med sporočili


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 
Medijsko središče GRZS
Kontaktna oseba

Jani Bele, predsednik KINFO
G 041 428 924 
janibele1@gmail.com


ali na info@grzs.si

OGLEJTE SI ŠE:

Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
Osnovni podatki o GRZS

Zadnja sporočila

Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2020