Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Novice   Podpornik GRZS   Medijsko središče GRZS
December je čas obdarovanj. Vabimo vas, da gorskim reševalcem z donacijo pomagate tudi vi. Podprite njihovo požrtvovalnost in srčnost, ter postanite Podpornik GRZS 2020.
Komisija za reševanje iz plazov Gorske reševalne zveze Slovenije, organizira že tradicionalne Dneve varstva pred snežnimi plazovi, ki bodo potekali 18. in 19. januarja 2020 v Vadbenem centru SV na Pokljuki.
Gorska reševalna zveza Slovenije je na mednarodnem alpinističnem festivalu v Pragi predstavila delo gorske reševalne službe in primere odmevnejših nesreč v letu 2019.
Poletno topla oktobrska nedelja je bila kot naročena za izvedbo že 19. tradicionalnega spominskega pohoda.
Odbor Gore in varnost, skupni organ Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, organizirata 15. STROKOVNI POSVET GORE IN VARNOST.
Minister za obrambo g. Karl Erjavec je predstavnikom GRS Kranjska Gora, GRS Celje in GRS Tržič slovensno predal tri nova intervencijska vozila.
V gorskem svetu Slovenije imamo vsako leto tudi nekaj iskalnih akcij pogrešanih oseb, zato nam usposobljeni psi s svojim vohom pridejo zelo prav. Naši psi so šolani za iskanje ljudi v snežnih plazovih in iskanje pogrešanih oseb. V manj zahtevnem, nižinskem terenu največkrat prevzamejo iskanje pogrešanih naši kolegi iz kinoloških organizacij, gorski svet pa poleg usposobljenega psa zahteva tudi veščine gorskega reševalca.

Gorska reševalna služba Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana prireja Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah, ki bo v soboto, 9.11.2019, ob 9. uri, v Policijski akademiji Tacen.
 

PODPORNIK GRZS 2020

Letni tečaj za vodnike reševalnih psov GRZS

Knjiga Reševanje v gorah

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

Zadnje v galerijiZadnje v video galeriji

Anže Čokl: GRZS 

Aktualno

Povzetek dnevnega biltena URSZR

Povzetek dnevnega biltena URSZR

sobota, 14. december 2019

GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
Ob 13.30 je pod naseljem Predmeja, občina Ajdovščina, jadralni padalec zaradi težav v zraku ...

Vreme
Vreme - ARSO
Meteoalarm Slovenija
Snežne razmere
Podatki lavinskih postaj
Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2019