Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
Novice   Podpornik GRZS   Medijsko središče GRZS
Gorska reševalna služba Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana prireja Dan varnejšega gibanja gorah na temo Varno turno smučanje, ki bo v soboto, 3.marca 2018. Zbor bo ob 8. uri v gostilni Pratkar v Polhovem Gradcu. Zaželjena je turno smučarska oprema.
Kolegi reševalci iz avstrijskega Beljaka so vikend preživeli v družbi gornjesavskih reševalcev. Po sobotni skupni vaji, so želeli izvesti še eno smučarsko turo v naših krajih. Glede na vremenske razmere in snežne pogoje, smo jim predlagali dve možnosti in odločili so se za nekoliko daljšo od obeh predlaganih variant - Veliki Draški vrh.

 

Kar precejšnje število gorskih reševalcev iz gornjesavskih postaj (Rateče, Kranjska Gora, Mojstrana, Jesenice) in kolegov iz avstrijskega Beljaka se nas je v soboto zbralo na skupni zimski vaji. Na vajo so bili vabljeni tudi reševalci iz Bohinja, ki so se zaradi drugih obveznosti opravičili in reševalci iz GRS Radovljijca, ki pa se vaje niso udeležili. Namen vaje je bil izvesti iskalno akcijo v zimskih razmerah, s poudarkom predvsem na organizaciji takšne iskalno-reševalne akcije, ki vključuje pripravo, izvedbo in analizo. Prvotno predvidena lokacija na južnih pobočjih Golice je bila zaradi velikih količin novozapadlega snega teden prej, prestavljena na varnejše področje Hotunjskega vrha nad Zatrnikom.

 

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, 14. 2. 2018 ob 19.00

Življenje je polno zgod in nezgod; nekatere kot pesem preletijo skozi prijetne trenutke, druge so kot temačen dan in dramatičen zasuk, udarijo nas nepričakovano. Najraje bi jih pozabili, a moramo z njimi živeti in preživeti.

Zdravnikov letalcev gorskih reševalcev primanjkuje, vrtimo se okoli številke 15, in trenutno je med njimi pet zdravnic letalk gorskih reševalk. Eva Macun, Eva Pogačar in Urška Bricelj delajo v jeseniški bolnišnici, Alenka Pavlovčič na ljubljanski urgenci, Andreja Vačovnik Voler pa opravlja specializacijo v UKC Maribor. Njihovo delo je občudovanja vredno, saj so se za gorske reševalke izobraževale in urile v svojem prostem času, prav tako v reševalnih akcijah sodelujejo kot prostovoljke, razen med poletnim dežurstvom na Brniku - takrat so zdravniki plačani po pogodbi. Za vse je kriva ljubezen do hribov, gora, narave in seveda - sočloveka.
 

Knjiga Reševanje v gorah

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

Zadnje v galerijiZadnje v video galeriji 

Aktualno

Povzetek dnevnega biltena URSZR

Povzetek dnevnega biltena URSZR

nedelja, 18. februar 2018

GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
Ob 11.50 so reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina na območju Čavna v občini Ajdovščina ...

GRS KRANJ
Ob 11.34 si je pri sestopu z Jošta nad Kranjem pohodnik poškodoval nogo. Gasilci JZ GRS Kranj so ...

Vreme
Vreme - ARSO
Meteoalarm Slovenija
Snežne razmere
Podatki lavinskih postaj
Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2018