Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Sondiranje, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Izkopavanje zasutega v plazu, foto: Vili Vogelnik
Iskanje
Novice   Podpornik GRZS   Medijsko središče GRZS
Tolmin - Čeprav morajo letos gorski reševalci zaradi nesreč v povprečju posredovati manjkrat kot v prejšnjih letih, statistika beleži več nesreč s smrtnim izidom. Tako se jih je na območju države končalo že 28, na območju tolminske gorskoreševalne postaje pa 11.

Delo - Blaž Močnik: Da je med 52 nesrečami kar 11 mrtvih, se še ni primerilo.

Slavko je letos prejel visoko priznanje GRZS za 40 let aktivnega dela v gorski reševalni službi. Spoštljivo obdobje! Za Slavka plodno, polno dogodkov, uspehov, tudi težkih trenutkov, a izkušnje in znanje so skozi leta pomagale, da je še vedno med aktivnimi reševalci.
Planinski vestnik 7-8/2015, Matjaž Šerkezi, str. 84 - 85: Število nesreč, pri katerih je sodelovala Gorska reševalna zveza Slovenije, že nekaj let kroži okrog 400. Če je bila v letu 2013 ta številka pod 400, smo bili v lanskem letu znova priča podobnemu številu nesreč kot v letih 2011 in 2012.
Planinski vestnik 7-8/2015, Irena Mušič Habjan, str. 81 - 83: Na poletno sezono in povečan obisk gora so pripravljeni tudi gorski reševalci. Na Gorsko reševalno zvezo Slovenije smo zato naslovili nekaj vprašanj glede reševalnih intervencij v prvih šestih mesecih, pripravljenosti in organiziranosti.
14. 8.2015 : Dežurstvo na Brniku smo nastopili ob 8:00, obetal se je lep dan s kakšno nevihto v popoldanskem času. Hribi bodo tudi danes oblegani, kar za nas pomeni gotovo kakšen nenapovedan »izlet«. Dan je mineval, minila je tudi nevihta, vreme se je zbistrilo, a dežurstvo je 11 ur potekalo brez intervencij. Z Alešem sva ravno kramljala o »biciklih« in »biciklizmu« pred poslopjem, kjer se nahaja naša dežurna soba, ko naju pokliče Petra in pravi: »Če sta se do sedaj dolgočasila, bo zadnja ura dežurstva delovna.
 

Koledar GRZS za leto 2016

Knjiga Reševanje v gorah

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

Zadnje v galeriji

GRS Tolmin: ZmajarZadnje v video galeriji

Klemen Volontar : VRP Jezersko 2015 

Aktualno

Povzetek dnevnega biltena URSZR

Povzetek dnevnega biltena URSZR

torek, 1. september 2015

GRS BOHINJ
Ob 15.18 je v Dom na Komni, občina Bohinj, prišla tuja planika s poškodovanim gležnjem in ni ...

GRS RATEČE, GRS KRANJSKA GORA
Ob 14.08 si je na Mojstrovki v občini Kranjska Gora češka planinka poškodovala nogo. ...

Vreme
Vreme - ARSO
Meteoalarm Slovenija
Snežne razmere
Podatki lavinskih postaj
Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2015