Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Sondiranje, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Izkopavanje zasutega v plazu, foto: Vili Vogelnik
Iskanje
Novice   Podpornik GRZS   Medijsko središče GRZS

Skupina Ajdovščina je bila v okviru GRS Tolmin formirana leta 2005 za reševanje na področju širše Vipavske doline, okoliških hribov in Trnovskega gozda. Danes deluje popolnoma samostojno tako v akcijah kot pri usposabljanju članov.

Maria Riedler / ÖBRD Salzburg (Gorska reševalna služba Avstrije Salzburg): Ljudje želijo biti rešeni iz stiske v gorah, vendar zelo pogosto niso zavarovani, in tako se hvaležnost najkasneje konča ob prejemu računa.

''Naravnanost pri hoji v gore se je spremenila'', pravi deželni vodja gorske reševalne službe Salzburg, Estolf Müller. ''Prej je bilo gorništvo šport posameznikov z razumevanjem gorskega sveta. Danes ljudje bolj iščejo le golo športno doživetje. Ob tem pa ne želijo vzeti v zakup nobenega tveganja ali pa nezavedno ali zavedno ignorirajo nevarnosti v gorah.''

GRS Jesenice: V ponedeljek, 15. 12. 2014, ob 13.55 so nas iz ReCo Kranj poklicali v reševanje delavca, ki se je poškodoval pri sečnji dreves v Plavškem rovtu. Delavcu je zdrsnilo na strmem pobočju, pri čemer je padel na skalo in si poškodoval hrbtenico ter desno koleno. Skupaj z ekipo NMP ZD Jesenice in GARS Jesenice smo ponesrečenega oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v Bolnico Jesenice.
Člani društva GRS Maribor smo izvedli redno reševalno vajo iz žičnic na Mariborskem Pohorju. Na vaji so sodelovali še delavci upravljavca žičnice, gasilci JZPR Maribor, PGD Radvanje, reševalci NMP ZD Maribor in gostje - gorski reševalci iz Avstrije (ÖBRD Graz).
Delo: Člani Tamburaške skupine Senožeti so ob dnevu gora v zahvalo gorskim reševalcem v Planinskem muzeju Slovenije pripravili ganljiv koncert.
 

Dnevi varstva pred snežnimi plazovi

Knjiga Reševanje v gorah

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

Zadnje v galerijiZadnje v video galeriji 

Aktualno

1
Povzetek dnevnega biltena URSZR

Povzetek dnevnega biltena URSZR

ponedeljek, 15. december 2014

GRS JESENICE
Ob 13.46 se je zgodila delovna nesreča pri delu v gozdu pri naselju Plavški Rovt v občini ...

Vreme
Vreme - ARSO
Meteoalarm Slovenija
Snežne razmere
Podatki lavinskih postaj
Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2014