Gamsi
Vnos v helikopter
Stol
Sar OS
Oskrba ponesrečenca, foto: Vili Vogelnik
Prevoz ponesrečenca, foto: Klemen Gričar
Iskanje
Novice   Podpornik GRZS   Medijsko središče GRZS
V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je danes v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije potekal prilagojen tečaj varne vožnje za gorske reševalce.
Žirovsko podjetje Alpina in Gorska reševalna služba Bohinj sta združili desetletja izkušenj in edinstvene tehnične rešitve s ciljem, da slovenskim pohodnikom omogočita varna doživetja v hribih. Zamisel o sodelovanju je nastala ob 70-letnici Alpine in GRS Bohinj in to jesen že prinaša novosti. Čevelj Alpina Bohinj, ki so ga v Alpini razvili v sodelovanju z GRS Bohinj, je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina, del sredstev od prodaje pa bodo namenili za delovanje bohinjske GRS.
Po ogledu prostorov GRS Radovljica so se 13. 9. 2017 ob 10:30  gledalci zbrali v neposredni bližini delovišča, kjer smo bili reševalci že pripravljeni za prikaz vseh scenarijev. Kot zadnji je na prizorišče priletel helikopter in posadka Slovenske vojske, saj so zaradi megle na Brniku pridobili nekaj zamude.
Ob letošnjem tradicionalnem, že 52. pohodu Sto žensk na Triglav, ste se še enkrat izkazali kot vsega zaupanja vredni posamezniki z vrhunsko potrpežljivostjo in znanjem gibanja v visokogorju, v katerega ne gre dvomiti. Našim pohodnicam ste vsaki posebej spisali osebno zgodbo, polno drobnih koščkov radosti in ponosa ob osvojitvi najvišjega vrha Slovenije. Zato vam v imenu redakcije Slovenskih novic, organizatorja pohodov od leta 1991 naprej, za vaš trud in pozornost, ki ste jo namenili varnosti vsem udeleženkam tako ob vzponu kot povratku na izhodišče, izrekam iskreno zahvalo.

Odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja

Ko se vršaci odenejo v prvi zimski plašč, je že skoraj tradicija, da se "izkušenim" gornikom rado
zalomi pri raziskovanju novonastalih razmer na gori.

 

Knjiga Reševanje v gorah

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

Zadnje v galerijiZadnje v video galeriji 

Aktualno

Povzetek dnevnega biltena URSZR

Povzetek dnevnega biltena URSZR

četrtek, 14. september 2017

GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
Od 20.12 se je na območju planine Polog v občini Tolmin pričelo iskanje pogrešane osebe. V ...

Vreme
Vreme - ARSO
Meteoalarm Slovenija
Snežne razmere
Podatki lavinskih postaj
Sorodne organizacije 

Portal URSZR - Obvestila
Portal URSZR - Opozorila
Planinska zveza Slovenije
© Gorska reševalna zveza Slovenije, 2017